Pages

Thursday, October 20, 2011

Suurejooneline avamine / Grand Opening

muusika, laulmine, lobisemine / music, singing, chatting
Fuajee, restoran Merineitsi & baar Bogart, 2. korrus / Lobby, restaurant Merineitsi & bar Bogart / 2nd floor
koos Peeter Änilase ja Põlva Linna Puhkpilliorkestriga (EST), festivali kunstnikud ja külalised / with Peeter Änilane and the Põlva Brass Band (EST), the festival artists, and many guests
Sissepääs tasuta / Free entrance
photo by Martin Sookael


Kas saab kujutada ette paremat festivali algust kui fanfaarihelide saatel? Muidugi mitte. Nii oleme me palunud Põlva puhkpilliorkestril häälestada oma trompetid ja laskma kõlada neil esmaspäeva õhtul, et viia läbi festivaliparaad kogu hotellis. Seejärel tõstab bändi juht Peeter Änilane restoranis oma taktikepi, juhatamaks sisse erilist esmaesitlust: tema bänd kutsub kõiki üles liituma Orkestreeritud karaokega. Idee, mille laenasime saksa lavastajalt Matthias von Hartzilt, on samaaegselt nii lihtne kui vaatemänguline. Selle asemel, et laulda kaasa lindilt tulevatele lauludele, mängib puhkpilliorkester pop-rock'i ja on kõigi lauluhimuliste pealtvaatajate täies kasutuses. Kui laulmine pole just su lemmmiktegevus, võid Bogarti baaris lemmiklaulude saatel ennast liigutada. Ja kui sulle ei meeldi laulmine ja tantsimine, siis võib-olla tahad kohtuda ja vestelda festivalil osalevate kunstnikega, kes ootavad seda kohtumist innukalt. Ja kui sulle ei meeldi ei laulmine, tantsimine ega vestlemine, võid teha seda, milles publik on ikka olnud parim: kuulata, ringi vaadata ja end hästi tunda! Teretulemast festivalile!

Kuna Põlva orkestrit on mainitud esimest korda aastal 1868, võib öelda, et on Põlvas tõusude ja mõõnadega viljeletud puhkpillimuusikat 143 aastat. Praegune koosseis on noor ja mängib traditsioonilist puhkpillimuusikat, aga eksperimenteerib ka erinevate stiilidega nagu rock, punk ja industrial. Põlva Linna Puhkpilliorkestrit võib näha mängimas nii laulupeol, kui ka alternatiivsetes kohtades.


Can one think of a better beginning than to start a festival with a fanfare? Not really. Thus we have asked the Põlva Brass Band to sound their trumpets on Monday evening in the lobby and conduct the festival parade through the hotel. In the restaurant, band leader Peeter Änilane will raise his baton and give the downbeat for a particular Estonian music premiere: his band invites everyone to join an Orchestra Karaoke. The idea, which goes back to German director Matthias von Hartz, is as simple as it is spectacular. Instead of singing along to a musical tape, a full brass band will play pop rock tunes or Estonian songs and anyone can sing along. If singing is just not your thing, you can shake your bones at Bogart bar to favorite songs played by the festival artists. And if you are not into singing or dancing, you might want to talk to the festival artists who are eager to meet you. And if singing, dancing or talking is also not to your liking, you might want to do what audiences do best: to listen, watch and enjoy yourself! Welcome to the festival!
           
Since Põlva orchestra was first mentioned in 1868, one could say that brass music has been practised in Põlva during the last 143 years. The current members of the Brass Band are quite young, they play traditional brass music, experiment with differents styles such as rock, punk and industrial. Põlva City Brass Band is invited to various venues, such as traditional song festivals or alternative locations.

No comments:

Post a Comment