Pages

Friday, October 21, 2011

Pressiteade 17.10.2011

7. novembril algav NU Performance Festival keskendub külalislahkusele
 
    Neljandat korda toimuv  rahvusvaheline NU Performance Festival jätab seljataha teatriruumi, et vallutada argipäeva lava: 7.–10. novembrini võõrustame rahvusvahelist kaasaegse performance'i ja teatri biennaali Sokos Hotel Viru ruumides.
    Ligi 50 rahvusvahelist ja kodumaist etendus- ja tegevuskunstnikku näitavad kolme päeva jooksul oma töid, mis on kohandatud ja spetsiaalselt loodud Sokos Hotel Viru ruumidesse. 
Saksamaalt pärit kuraatorid Silke Bake ja Peter Stamer on valinud festivali keskseks teemaks külalislahkuse mõiste ja tava. Mis tähendab olla külaline? Milline on külalislahke etendus? Mis on selle žestid? Kuidas võtta vastu võhivõõrast? Kuidas jagada võõraga ühtekuuluvustunnet? Need on mõned küsimustest, mida see festival esitab.
    Silke Bake ja Peter Stamer kommenteerivad teema valikut järgmiselt: „Ajal, mil Euroopa sulgeb oma piire, kus sotsiaalseid ja etnilisi vähemusi koheldakse hüljatud välismaalastena, kus „teised“ peavad assimileeruma levinud kultuuriliste koodidega; kus kunst, olles silmitsi mitme kriisiga, tundub ühtäkki olevat üleliigne, tõuseb meie jaoks külalislahkuse teema olulisus.“
    NU Performance Festival ei taha jõuda manifestini ega uurimustulemusteni. Ollakse huvitatud väikestest žestidest, mis leiavad aset erinevates sotsiaalsetes situatsioonides – silmast-silma kogemuste vahetuses, tegevuses ja vastastikuses ühtekuuluvustundes. Festival püüab võtta vormi, kus kõiki esitatud küsimusi testitakse praktikas. Seega väljutakse esteetilisest ja turvalisest mustast kastist, et sukelduda sotsiaalsetesse ettenägematutesse olukordadesse: etendus on piisaval jõuline vorm, et muuta ja avaldada mõju sellele, mis toimub väljaspool mänguvälja, mida ollakse harjunud kutsuma lavaks või teatriks.
Festivali partneri Sokos Hotel Viru ja selle mitmekülgne ajalugu tõotab NU Performance Festivalile paljulubavat kohta ideede katsetamiseks ning ruumi nendega mängimiseks. Tegemist on Eestis ja naaberriikides esmakordse juhtumiga, kus kogu festival toimub tervenisti hotellis.
    Programm on mitmekesine, hõlmates nii valmislavastusi kui ka etendusi ja muud kohaspetsiifilist tegevkunsti, mis on spetsiaalselt loodud festivali jaoks. 
Festivalil osalevad Beide Messies & Bo Wiget, Toxic Dreams/Yosi Wanunu & Michael Strohmann, Elke van Campenhout & Ong Ken Seng, Kalle & Eleonora Tikas, Alice Chauchat, Heine Rosdal Avdal  & Yukiko Shinozaki, Kaja Kann jt.

Nu Performance Festival kuulub Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi.
NU Performance Festival 7.-10. november Sokos Hotel Viru ruumides.

2 comments:

  1. sabung ayam taji
    Info Selengkapnya hubungi : BBM: BOLAVITA, WeChat: BOLAVITA, WA: +6281377055002, Line : cs_bolavita, Livechat : www.bolavita.site

    ReplyDelete